Halkla İlişkiler Uzmanı Olmanın Avantajları Nelerdir?

Yazar:

Halkla ilişkiler uzmanı olmanın en önemli 8 avantajı şunlardır;

1. Halkla ilişkiler uzmanı olmak kolaydır.

Halkla ilişkiler uzmanı olmak için belirli bir okulu bitirmek ya da belirli bir üniversiteden mezun olmak gerekliliği yoktur. Halkla ilişkiler uzmanı olmak için sadece nereden başlayacağını bilmek ve belli-başlı temel bilgileri öğrenmek yeterlidir. Geri kalanlar zaten mesleği icra ederken yavaş yavaş öğrenilecektir.

2. Halkla ilişkiler uzmanlığı yüksek gelir getiren bir meslektir.

Büyüklüğü fark etmeksizin kamu yani halk ile işi olan hemen hemen her kişi ya da kurum halkla ilişkiler uzmanlarına ihtiyaç duyar. Çünkü onun toplum nezdinde itibar kazanmasını ve saygıdeğer bir konum elde etmesini sağlayacak kişi halkla ilişkiler uzmanıdır. Kattıkları bu pozitif etkiden dolayı kişi ya da kurumlar, halkla ilişkiler uzmanlarına yüksek ücretler ödemeye hazırdırlar.

3. Halkla ilişkiler uzmanları toplum içinde saygı duyulan prestijli kişilerdir.

Halkla ilişkiler uzmanın en temel görevi çalıştığı ya da kendisinin müşterisi olan (eğer serbest çalışıyorsa) kişi ya da kurumlara saygınlık kazandırmaktır. En önemli işi başkasına saygınlık kazandırmak olan bu meslek, toplum nezdinde büyük itibar görmektedir.

4. Halkla ilişkiler uzmanları hızla büyüyen bir sosyal çevreye sahiptirler.

İşi gereği birbirinden farklı kişi ve kurumlara hizmet verdiklerinden dolayı halkla ilişkiler uzmanları geniş bir sosyal çevreye sahiptir. Sahip oldukları bu sosyal çevre yeni ve birbirinden farklı özelliklere sahip kişilerle tanışarak sürekli olarak büyür. Bir halkla ilişkiler uzmanı; medyadan eğlence sektörüne, modadan turizm sektörüne, sanat camiasından spor camiasına kadar birçok kişiyi zaman içinde işi gereği tanır ve dostluk ilişkileri geliştirir.

5. Halkla ilişkiler uzmanları direkt olarak yönetim kuruluna bağlıdırlar.

İster bir firmada çalışsın, isterse kendi halkla ilişkiler işini kurmuş olsun, bir halkla ilişkiler uzmanı hizmet sunduğu firmanın direkt olarak yönetim kuruluna bağlı çalışır ve firma içinde yönetim kurulu haricinde kimseden emir almaz.

6. Halkla ilişkiler uzmanları yarı-zamanlı (part-time) ve ev-ofis (home-office) çalışma imkanına sahiptirler.

Halkla ilişkiler uzmanlarının en büyük avantajlarından bir tanesi yarı-zamanlı ve ev-ofis çalışabilmeleridir. Özellikle halkla ilişkiler uzmanlığı mesleğine yeni adım atan ve bir ofis kurmak için sermayesi olmayanlar açısından büyük kolaylık sağlayan bu durum sayesinde; halkla ilişkiler uzmanları hem yarı-zamanlı çalışarak müşterilerine danışmanlık hizmeti sunup, hem de mevcut işinden ayrılmadan maaş almaya devam edebilirler. Üstelik internet bağlantısı olan bir bilgisayar ile halkla ilişkiler mesleğini başarıyla sürdürmek son derece mümkündür.

7. Halkla ilişkiler uzmanları sürekli olarak kendilerini geliştirirler.

Daha iyi bir hizmet sunmak için halkla ilişkiler uzmanları tanıtım, reklam, pazarlama, medya ilişkileri, sosyoloji, yöneticilik gibi alanlarda kendilerini geliştirirler. Bu da, halkla ilişkiler uzmanlarının daha iyi hizmet sunmalarının yanı sıra onlara yüksek bir vizyon kazandırmaktadır.

8. Halkla ilişkiler uzmanları kendi tarzlarını ortaya koyarlar.

Halkla ilişkiler uzmanları belirli dar kalıplara ve belirli doğrulara göre çalışmazlar. Her halkla ilişkiler uzmanı kendi tarzını geliştirebilir, yaptığı iş ile birçok kişi ya da kurumun hayatında farklılık yaratabilir. Bu da, halkla ilişkiler uzmanlarının işlerini severek yapmalarını sağlar.

Şerafettin Arslan

Dr. Şerafettin Arslan, SMMM, Envizyon Gelişim Merkezi’nin kurucusudur. Uzmanlık alanları; strateji, yönetim, finans, muhasebe, hukuk, yatırım ve girişimciliktir. Yaşar Üniversitesi İşletme Yönetimi Anabilim Dalı’ndan doktora, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Yönetimi Anabilim Dalı’ndan yüksek lisans ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden lisans dereceleri bulunmakta olup, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ruhsatına sahiptir. Öte yandan yurtiçi ve yurtdışı hizmet veren girişimleri vardır. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

BENZER YAZILAR

Kimler Halkla İlişkiler Uzmanına İhtiyaç Duyar?

Halkla İlişkiler Uzmanının Görevleri Nelerdir?

Kimler Halkla İlişkiler Uzmanı Olabilir?

Neden Halkla İlişkiler Uzmanlarına İhtiyaç Vardır?

Halkla İlişkiler Uzmanı Nedir, Ne Değildir?

Halkla İlişkiler Nedir?